VOLGENDE DOMPER VOOR AJAX: HENDERSON MOET WAARSCHIJNLIJK KLASSIEKER MISSEN

John van 't Schip kan de komende weken geen beroep doen op Jordan Henderson. De Engelsman is door een blessure drie wedstrijden niet inzetbaar voor de Amsterdammers.

Van 't Schip deelt op de persconferentie een blessure-update. "Sutalo is nog steeds niet beschikbaar. Hij heeft behandelingen in Kroatië gehad en de medische staf heeft daar contact over gehad. De situatie van Berghuis gaat een beetje vooruit, maar zondag zal hij er sowieso nog niet bij zijn. Ahmetcan Kaplan is uiteraard geschorst en kan dus sowieso niet spelen. Brian Brobbey is niet fit en ook Jordan Henderson kan zondag niet meedoen. Hij ligt er de komende drie wedstrijden uit."

In de afgelopen interlandperiode kampte Henderson met een lichte blessure. Die kwetsuur hield hem tegen Brazilië aan de kant, maar in de oefeninterland van Engeland tegen België zat hij wel bij de selectie. De routinier viel ook tegen de Belgen niet in. Zijn blessure lijkt bij terugkomst in Amsterdam dus iets erger dan verwacht. Hij lijkt de Klassieker, die volgende week zondag op de rol staat, op zijn buik te kunnen schrijven.

Wat betreft Brobbey lijkt de Klassieker nog wel een haalbare kaart. De spits meldde zich af bij Oranje vanwege een blessure, maar volgens Van 't Schip is die kwetsuur niet heel ernstig. De coach durft echter nog geen beloftes te doen over zijn Klassieker-deelname.

2024-03-28T11:30:57Z dg43tfdfdgfd